Innovatieve schrijnwerken met de beste kwaliteit en afwerking

Interieurbouw Wouters heeft alle houtsoorten voor uniek maatwerk

Wij hebben het hout van uw smaak

Bewerking
Bij uw bestelling kiest u welk materiaal als drager fungeert, welk materiaal als oppervlak dient en of u een bepaalde textuur, bv. groeven, daarop wilt. Via een optimalisatieprogramma zorgen we ervoor dat uw  platen met uiterste precisie en minimaal verlies worden uitgezaagd.

Kantafwerking
Ook een afgekante plaat is geen enkel probleem voor Interieurbouw Wouters. Als dit in een ander afwerkingsmateriaal gedaan moet worden, laat dit dan weten.

Geen afwerking
Ruwe platen laten zagen om zelf te schilderen of te gebruiken bij een verbouwing is ook mogelijk.

Onze houtsoorten:

Spaanplaat
Standaardmateriaal om met melamine en laminaat af te werken, opgebouwd uit zaagsel, kleine stukjes hout en een bindmiddel. Het is licht, goedkoper, gemakkelijk te verwerken en dus multi-inzetbaar.

MDF
MDF is gemaakt uit houtoverschotten en een bindmiddel, waardoor het harder en schokbestendiger is dan spaanplaat. Het materiaal is zeer buigzaam en gemakkelijk bewerkbaar, waterafstotend plus standaard brandwerend.

 • Schokbestendig en harder
 • waterafstotend
 • standaard
 • brandwerend

Triplex
Ook wel multiplex genoemd en het bestaat uit een aantal fijne fineerlagen die kruislings op elkaar zijn gelijmd, waardoor het sterker en lichter materiaal is dan MDF.

Betonplex
Dit is multiplex met een epoxylaag aan beide zijden zodat het harder en waterdicht is.

 • Interieurbouw Wouters_Triplex
 • Interieurbouw Wouters_Betonplex

Tillyplaat
De Tillyplaat is zeer geschikt om in meubels te verwerken omdat deze natuurhoutplaat zeer stabiel en functioneel is. De plaat bestaat uit drie lagen, die gekruist zijn verlijmd voor de stevigheid. Milieuvriendelijk bij productie en verwerking.

Blokplaat STAB
Blokplaten zijn zeer lichte en stabiele platen die gemakkelijk te bewerken zijn (schilderen, vernissen, schroeven, enz.). Hierdoor zijn ze perfect bruikbaar voor (schuif)deuren, tabletten … De toplaag uit MDF is op zijn beurt weer eenvoudig te lamineren met melamine of een fineer.

Celrooster
Dit plaatmateriaal wordt voornamelijk gebruikt voor lichte wanden, deuren, tafelbladen … Het bestaat uit twee MDF dekplaten die verlijmd zijn op een kern van MDF stroken die een raster vormen. Resultaat: een stevige plaat met dikte die toch licht van gewicht is en dus gemakkelijk te hanteren.

 • Interieurbouw Wouters_Tillyplaat
 • Interieurbouw Wouters_Blokplaat_STAB
 • Interieurbouw Wouters_Celrooster

Oppervlakafwerking:

Melamine
Melamine is een zeer dun laagje kunsthars dat onder druk op plaatmateriaal wordt bevestigd. Het materiaal krijgt hierdoor een houtlook of eventueel een effen kleur.

Laminaat
Laminaat is in essentie hetzelfde als melamine, maar het verschil zit hem in de dikte. Laminaat bestaat uit meerdere lagen melamine op elkaar. Dit heeft als voordeel dat de laminaatlaag sterker is en dus beter bestand tegen beschadiging. Op laminaat zijn ook grovere structuren mogelijk. In de volksmond heeft men het ook vaak over formica, wat eigenlijk een merknaam is van een soort laminaat.

Volkernplaten
Volkernplaat is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier, waaraan een op fenolhars gebaseerd bindmiddel is toegevoegd.

Fineer
Fineer is een dun laagje echt hout dat op een ondergrond wordt geperst. Dit heeft als resultaat dat je een echte houtlook en -feel krijgt. We hebben een ruim aanbod aan fineer van meer dan 50 verschillende houtsoorten in alle gewenste afmetingen en diktes. Ook de drager waar de fineer op gelijmd wordt kan gekozen worden.

 • Interieurbouw Wouters_Melamine
 • Interieurbouw Wouters_Laminaat
 • Interieurbouw Wouters_Volkernplaten
 • Interieurbouw Wouters_Fineer